Ново
Хидроксизин HCl

Хидроксизин HCl

Достапност: Залиха
DEN 1.92

Таблета Hydroxyz HCl 25mg - 1 таблет Hydroxyz HCL 25mg таблета - 1 таблет. Антихистамин. Алергиите предизвикуваат ослободување на хистамин, што предизвикува чешање на кожата. Хидроксизин ги блокира ефектите на хистамин за да се намали чешаноста поврзана со алергиите. Може да се користи и како третман за чешање поврзано со одредени видови на карциноми (на пр. Тумори на мастоцити). Како и другите антихистаминици, одговорот на оваа дрога може да варира помеѓу животните и да биде непредвидлив, така што вашиот ветеринар може да проба неколку различни антихистаминици за да види кој работи најдобро за вашето животно. Хидроксизин може да се користи со друг антихистамин за да се подобрат неговите ефекти. ФДА (Американска администрација за храна и лекови) ја одобри оваа дрога за употреба кај луѓето, но не е официјално одобрена за употреба кај животни. ФДА им овозможува на ветеринарите да препишуваат производи што ја содржат оваа дрога во различни видови или за други услови во одредени ситуации. Вие и вашиот ветеринар можете да разговарате зошто оваа дрога е најсоодветен избор.

Карактеристики

Производи во категоријата

Таблета Furosemide 80mg 500 брои Furosemide 80mg таблета 500 броење Диуретик Фуросемид е диуретик што работи во бубрези�

Nexgard џвака за кучиња, 24,160 фунти (виолетова кутија) 6 таблети за џвакање nexgard џвака за кучиња, 24,160 фунти (вио

Таблета Галипрант 60mg1 таблета Галипрант е прва од ваков вид нестероиден антиинфламаторно лекови (НСАИЛ)

Преднизон таблета 5mg 1 таблета преднизон 5mg таблета 1 таблета Глукокортикоид Кај животните, преднизолон

Comfortis Dog / Cat 10.120 bs Кучиња и 6,112 фунти Таблета за џвакање со мачки 6 брои таблета за џвакање на удобност за к�

Преднизон таблета 10mg 1000 броење преднизон таблета 10mg 1000 броење Глукокортикоид Кај животните, преднизол

Scroll